• Gebruik de berekeningstool

  Lees meer
  ACV-tool: bereken wat het regeringsbeleid je jaarlijks kost
 • Sociale verkiezingen

  Lees meer
  ACV Sociale verkiezingen 2016
 • Geef je carrière een vliegende start met ACV GO

  Lees meer
  ACV GO jongerenlidmaatschap
 • Jouw website!

  www.acv-militanten.be is the place to be voor onze 80.000 vakbondsafgevaardigden.

  Lees meer
  Militant ACV
 
 

Lidmaatschap

Verzeker je van:

 • Persoonlijke service
 • Juridische hulp
 • Loopbaanadvies
 • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

Nieuws en opinie ACV laat van zich horen

Meer nieuws
2016-05-24 ACV haalt vlot absolute meerderheid in Vlaanderen en Wallonië
Het ACV is zeer tevreden met de resultaten van de sociale verkiezingen die een ruime absolute meerderheid voor het ACV opleveren. Het ACV haalt maar liefst 55,85% van de zetels voor de ondernemingsraad (OR) en 57,97% van de zetels voor het Comité Preventie en Bescherming op het Werk (CPBW). Het ACV behaalt de absolute meerderheid in Vlaanderen en Wallonië. In Brussel is het ACV ook veruit de grootste bond, maar blijft de absolute meerderheid net buiten handbereik. Het ACV is zowel in de profit als in de non profit de grootste vakbond. Zowel bij arbeiders, bedienden, jongeren en kaders is het ACV de meest representatieve vakbond. 
Lees meer
ACV 160524 De maat is vol
Waarom een betoging? "Omdat de maat vol is. Omdat de rekker kapot is. Omdat de regering het geld alleen haalt bij gewone mensen en niet zorgt voor eerlijke en rechtvaardige verdeling van lasten en bijdragen. De diamanttaks schittert door afwezigheid. De Hagedistaks is sneller weg dan je hem kon zien. De speculoostaks is versopt. Al wat men aan vermogenden vroeg, als tegenprestatie, is weg, onzichtbaar." Lees het vervolg van de speech van Marc Leemans... 
Lees meer
ACV 160520 Petitie-actie Financiele transactie taks
De deelname aan de invoering van de financiële transactietaks maakt deel uit van het regeerakkoord Michel I. Het is een samenwerking met 10 andere Europese landen. Zo'n taks zou België jaarlijks 1,65 miljard euro opleveren. Minister van Financiën Johan van Overtveldt probeert echter met alle mogelijke middelen de invoering van deze taks in België te verijdelen.Teken de petitieom hem en de eerste minister eraan te herinneren zich aan het regeerakkoord te houden. 
Lees meer
ACV 2016-05-20 Geen nood aan nog meer en nog flexibeler studentenwerk
Studentenwerk mag niet verworden tot nog meer goedkope, superflexibele arbeid die reguliere banen verdringt. Net zomin het als oplossing mag gebruikt worden voor alsmaar oplopende studiekosten. Onderwijs moet voor iedere jongere toegankelijk zijn, zonder dat daar baantjes voor nodig zijn. Het opschroeven van de flexibele werkuren voor jobstudent is bovendien niet nodig. 65% van de studenten werkt 25 dagen of minder. Het gemiddelde aantal gewerkte dagen zijn 22 dagen als jobstudent. 
Lees meer
Meer nieuws

Online stempelen: veilig, makkelijk en snel

Volledig werklozen kunnen op elektronische wijze via socialsecurity.be hun controlekaart invullen en naar het ACV versturen. Ben jij ACV-lid en volledig werkloos? Vervang je papieren controlekaart door een elektronische. Online stempelen betekent minder verplaatsingen. Bovendien gebeurt de betaling veiliger én sneller. Probeer het! Lees meer...

Manif 24 mei: De maat is vol

60.000 mensen protesteerden tegen de onrechtvaardige en regeringsmaatregelen.

Actieplan gemeenschappelijk vakbondsfront

 • Dinsdag 24/05/2016: federale interprofessionele betoging in gemeenschappelijk front 
 • Dinsdag 31/05/2016: betoging openbare diensten in gemeenschappelijk front, ondersteuning door  privé
 • Van 20/06/2016 tot 24/06/2016: sensibilisering in de bedrijven 
 • Tussen 25/05/2016 en 17/06/2016: themagebonden acties 
 • Vrijdag 24/06/2016: nationale staking ABVV 
 • Donderdag 29/09/2016: federale interprofessionele betoging in gemeenschappelijk front
 • Vrijdag 07/10/2016: algemene staking in gemeenschappelijk front 

#Stopracisme op de werkvloer

Word jij ook zo kwaad van onrechtvaardigheid? Ben jij ook tegen discriminatie? ACV Diversiteit maakte een video over discriminatie op het werk. Zo geven we samen een duidelijk signaal dat discriminatie op de werkvloer voor ons echt niet kan. Bekijk en deel.