• ACV Prettige vakantie 2016
 • Tool: bereken wat je onderneming wint

  Lees meer
  ACV tool: bereken wat je onderneming wint
 • Gebruik de berekeningstool

  Lees meer
  ACV-tool: bereken wat het regeringsbeleid je jaarlijks kost
 • Geef je carrière een vliegende start met ACV GO

  Lees meer
  ACV GO jongerenlidmaatschap
 • Jouw website!

  www.acv-militanten.be is the place to be voor onze 80.000 vakbondsafgevaardigden.

  Lees meer
  Militant ACV
 
 

Lidmaatschap

Verzeker je van:

 • Persoonlijke service
 • Juridische hulp
 • Loopbaanadvies
 • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   
ACV wil geen Zweedse coalitie 1
2 jaar regering Michel, dat is geen reden om te feesten. Hogere facturen, minder sociale bescherming en langer, harder en soepeler werken voor minder koopkracht. Enkel de grote vermogens en bedrijven krijgen cadeaus. Een beleid dat we ook terugvinden bij de Vlaamse regering Bourgeois.

We willen een ander, beter, rechtvaardig, eerlijk en evenwichtig beleid. Het kan anders!
Lees meer
Fair Transport petitie

Teken de online petitie

Veel werknemers in de transportsector zijn het slachtoffer van oneerlijke concurrentie en sociale dumping. Daarom vraagt de European Transport Workers’ Federation (ETF) dat Europa werk maakt van gelijke standaarden voor eerlijke lonen en sociale rechten in alle Europese landen. Hiervoor heeft ze een petitie opgestart. Als 1 miljoen Europese burgers de petitie ondertekenen, is de Europese Commissie verplicht het thema op de agenda te zetten. ACV-Transcom neemt het voortouw om zoveel mogelijk Belgische handtekeningen te verzamelen. Doe mee, kleine moeite, groot effect... 

Nieuws en opinie ACV laat van zich horen

Meer nieuws
2016-07-29 WSF Montreal
Jaarlijks wordt het Wereld Sociaal Forum (WSF) georganiseerd als tegenhanger van het World Economic Forum, de WTO en de G8-ontmoetingen. Dit jaar, tussen 9 en 14 augustus, vindt het WSF plaats in Montreal. ACV is zoals ieder jaar aanwezig. Volg de ervaringen van deelnemers via onze ACV-facebookpagina.
Lees meer
2016-07-18 Regering blijft hardnekkig inzetten op onwerkbaar werk
De regering kondigde een nieuwe wet aan voor zogenaamd wendbaar en werkbaar werk (WWW). Met het accent op flexibiliteit op maat van de werkgever. Met weinig oog en dus veel schade voor leefbaar werk.De regering ‘moderniseert’ de arbeidsmarkt door  werknemers te reduceren tot hyperflexibele lagekost koopwaar.
Lees meer
Temperatuur-te warm om te werken
Het is bijna niet te geloven na de vele regen, maar het wordt deze week tropisch warm. Mag je thuisblijven van je werk als een hittegolf het land overspoelt? Nee, maar je werkgever moet wel voorzorgen nemen. Hopelijk is jouw werkgever voorbereid...
Lees meer
ACV 2016-05-20 Geen nood aan nog meer en nog flexibeler studentenwerk
Vanaf 1 januari 2017 kunnen studenten 475 uren werken, aldus een beslissing van de regering. Volgens ACV enter zal het werken in uren veel rechtsonzekerheid rond de uurroosters, kinderbijslag en belastingen met zich meebrengen naast de administratieve rompslomp.
Lees meer
Meer nieuws

Word gratis lid van de Jongerenvakbond

Vraag het aan ACV:

Vraag het aan ACV:

Vraag het aan ACV: