• Gebruik de berekeningstool

  Lees meer
  ACV-tool: bereken wat het regeringsbeleid je jaarlijks kost
 • Sociale verkiezingen

  Lees meer
  ACV SV 2016 Sta jij als 1 man voor je collega's
 • Eindejaarspremie en vakbondspremie 2015

  Lees meer
  ACV banner syndicale premie 100 euro 2014
 • Geef je carrière een vliegende start met ACV GO

  Lees meer
  ACV GO jongerenlidmaatschap
 • Jouw website!

  www.acv-militanten.be is the place to be voor onze 80.000 vakbondsafgevaardigden.

  Lees meer
  Militant ACV
 
 

Lidmaatschap

Verzeker je van:

 • Persoonlijke service
 • Juridische hulp
 • Loopbaanadvies
 • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

Nieuws en opinie ACV laat van zich horen

Meer nieuws
ACV-Persbericht
De vakbonden hebben aan Meester Jan Buelens opdracht gegeven tot verder onderzoek naar de juridische rechtsmiddelen om de pas verschenen wet op de flexi-jobs en overuren aan te vechten. Hierbij wordt in de eerste plaats gedacht aan een procedure tot vernietiging bij het grondwettelijk hof.
  Lees meer
  ACV-Persbericht
  Vandaag wordt in de Kamer gestemd over het wetsontwerp flexi-jobs. Opvallend in dit ontwerp is dat de toekomstige flexi-jobbers hun eigen vakantiegeld zullen betalen. Deze voorgestelde oplossing van de regering tart alle verbeelding.
   Lees meer
   ACV-Persbericht
   Het ACV is verbaasd over de uitspraken die Federgon vandaag doet. Federgon stelt dat uitzendkrachten vanaf 2016 elektronisch contracten zullen kunnen tekenen. Dit is een voorafname op de nog lopende sociale onderhandelingen voor de uitzendsector. Onderhandelingen waarvan het elektronisch tekenen van contracten, wat op zich een goede zaak is, slechts een onderdeel is. Als contracten elektronisch ondertekend kunnen worden, is het ook logisch dat de 48-urenregel verdwijnt. En dat de sociale inspectie automatisch inzagerecht in de databank van elektronisch getekende contracten krijgt. Over dit alles is, ondanks alle aankondigingen, nog geen akkoord bereikt met Federgon.
    Lees meer
    ACV-interim syndicale premie 100 euro
    Uitzendkracht? Dan heb je wellicht recht op een eindejaarspremie en een syndicale premie. Laat geen centen liggen. Het ACV betaalt aan alle leden-uitzendkrachten die voldoen aan de voorwaarden om de eindejaarspremie te ontvangen ook een vakbondspremie van 100 euro.
    Check de voorwaarden en de te volgen procedure.
    Lees meer
    Online actie voor Cambodjaanse kledingarbeidsters
    Het nieuwe wettelijke minimumloon voor Cambodjaanse kledingarbeiders, 140$ (130€) per maand, is niet genoeg om van rond te komen. De Cambodjaanse vakbondscoalitie eist 177$ (164€) en roept op tot nationale en internationale actie, met een dringende vraag aan de kledingmerken. Je steunt hiermee C.CAWDU, partner van Wereldsolidariteit en ACV. Doe mee!
    Lees meer
    Meer nieuws

    Online stempelen: veilig, makkelijk en snel

    Volledig werklozen kunnen op elektronische wijze via socialsecurity.be hun controlekaart invullen en naar het ACV versturen. Ben jij ACV-lid en volledig werkloos? Vervang je papieren controlekaart door een elektronische. Online stempelen betekent minder verplaatsingen. Bovendien gebeurt de betaling veiliger én sneller. Probeer het! Lees meer...

    Zijn vakbonden nog van deze tijd?

    Onze vliegende reporter Jean gaat op onderzoek. Hij haalt de mosterd bij economen, wetenschappers en vakbondsverantwoordelijken. En bij Rob Vanoudenhoven. 

    Herwerkte versie: incluis Turteltaks!

    Uitnodiging ACV-studiedag Europa 10 december 2015
    Kwaliteitsvol werk, sociale rechtvaardigheid: tijd voor syndicale antwoorden op de sociale achteruitgang in Europa. Schrijf je online in voor de ACV-studiedag op 10 december. Vooral gericht op ACV-militanten en -personeel.
    Lees meer

    Sociale verkiezingen voor dummies...

    Sociale verkiezingen? Euh... Wat zijn dat ook alweer? Waarom worden ze georganiseerd en moet dat echt nog anno 2016?