• ACV Prettige vakantie 2016
 • Tool: bereken wat je onderneming wint

  Lees meer
  ACV tool: bereken wat je onderneming wint
 • Gebruik de berekeningstool

  Lees meer
  ACV-tool: bereken wat het regeringsbeleid je jaarlijks kost
 • Geef je carrière een vliegende start met ACV GO

  Lees meer
  ACV GO jongerenlidmaatschap
 • Jouw website!

  www.acv-militanten.be is the place to be voor onze 80.000 vakbondsafgevaardigden.

  Lees meer
  Militant ACV
 
 

Lidmaatschap

Verzeker je van:

 • Persoonlijke service
 • Juridische hulp
 • Loopbaanadvies
 • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   
ACV wil geen Zweedse coalitie 1
De vakbonden voeren al een tijdje actie tegen de huidige, asociale regeringsmaatregelen. Omdat we een regering willen die kiest voor een rechtvaardige fiscaliteit, voor investeringen, voor meer koopkracht voor gewone mensen, voor leefbaar werk en voor een stevigere sociale zekerheid. 
 • Lees meer over de ACV alternatieven.  
 • En noteer: donderdag 29/09/2016: nationale betoging in gemeenschappelijk front
Lees meer
Fair Transport petitie

Teken de online petitie

Veel werknemers in de transportsector zijn het slachtoffer van oneerlijke concurrentie en sociale dumping. Daarom vraagt de European Transport Workers’ Federation (ETF) dat Europa werk maakt van gelijke standaarden voor eerlijke lonen en sociale rechten in alle Europese landen. Hiervoor heeft ze een petitie opgestart. Als 1 miljoen Europese burgers de petitie ondertekenen, is de Europese Commissie verplicht het thema op de agenda te zetten. ACV-Transcom neemt het voortouw om zoveel mogelijk Belgische handtekeningen te verzamelen. Doe mee, kleine moeite, groot effect... 

Nieuws en opinie ACV laat van zich horen

Meer nieuws
2016-07-18 Regering blijft hardnekkig inzetten op onwerkbaar werk
De regering kondigde een nieuwe wet aan voor zogenaamd wendbaar en werkbaar werk (WWW). Met het accent op flexibiliteit op maat van de werkgever. Met weinig oog en dus veel schade voor leefbaar werk.De regering ‘moderniseert’ de arbeidsmarkt door  werknemers te reduceren tot hyperflexibele lagekost koopwaar.
Lees meer
Temperatuur-te warm om te werken
Het is bijna niet te geloven na de vele regen, maar het wordt deze week tropisch warm. Mag je thuisblijven van je werk als een hittegolf het land overspoelt? Nee, maar je werkgever moet wel voorzorgen nemen. Hopelijk is jouw werkgever voorbereid...
Lees meer
ACV 2016-05-20 Geen nood aan nog meer en nog flexibeler studentenwerk
Vanaf 1 januari 2017 kunnen studenten 475 uren werken, aldus een beslissing van de regering. Volgens ACV enter zal het werken in uren veel rechtsonzekerheid rond de uurroosters, kinderbijslag en belastingen met zich meebrengen naast de administratieve rompslomp.
Lees meer
ACV 160706 Vlaams systeem kinderbijslag
Het nieuwe Vlaamse systeem van kinderbijslag blijft door het hoge basisbedrag een brede toelage voor alle gezinnen. Dat is positief. Keerzijde is dat er relatief weinig middelen overblijven voor sociale toeslagen. Het budget dat gaat naar de zogenaamde ‘participatietoeslagen’ (onder meer premie als stimulans om kind naar kleuteronderwijs te sturen) kan beter worden besteed. Of de armoede in gezinnen met kinderen zal dalen door het nieuwe Vlaamse systeem van kinderbijslag – toch één van de uitgangspunten van de Vlaamse regering – wordt betwist door armoededeskundigen als professor Bea Cantillon. Het armoederisico zou net stijgen voor gezinnen met vier kinderen en eenoudergezinnen, net de twee gezinstypes waar het armoederisico het hoogst ligt. Check het bondige dossier incluis de nieuwe bedragen.
Lees meer
Meer nieuws

Word gratis lid van de Jongerenvakbond

Vraag het aan ACV:

Vraag het aan ACV:

Vraag het aan ACV: