• Betoging tegen racisme op 24 maart

  Lees meer
  ACV-betoging-racisme-Carrousel-720-220-NL
 • Een ander beleid is mogelijk!

  Lees meer
  ACV Banner Ander beleid is mogelijk
 • De afspraken rond tijdskrediet in een notendop

  Lees meer
  ACV Nieuwe brochure tijdskrediet 720 2017
 • Jouw website!

  www.acv-militanten.be is the place to be voor onze 80.000 vakbondsafgevaardigden.

  Lees meer
  Militant ACV
 
 

Lidmaatschap

Verzeker je van:

 • Persoonlijke service
 • Juridische hulp
 • Loopbaanadvies
 • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

Heb je een werkloosheidsdossier? Ook dat kan je online opvolgen via Mijn ACV (inloggen met eID)

Nieuws en opinie ACV laat van zich horen

Meer nieuws
190319 Banner betoging racisme
Racisme zorgt nog steeds voor uitsluiting en discriminatie in onze samenleving. Op 24 maart, de Internationale Dag tegen Racisme, manifesteert het ACV mee voor een menswaardige en gelijke samenleving en tegen racisme en discriminatie. We starten om 14 u. aan het Noordstation in Brussel.
Lees meer
2019-03-14 Kamercommissie sociale zaken is het eens over stemrecht voor uitzendkrachten in de sociale verkiezingen
Vandaag debatteerde en stemde de Kamercommissie sociale zaken over het wetsvoorstel dat uitzendkrachten toelaat hun stem uit te brengen tijdens de sociale verkiezingen van 2020 in de onderneming waar ze langdurig aan het werk zijn. Dat recht op inspraak voor uitzendkrachten is belangrijk. Want afspraken over loon, vakantie, veiligheid, uurregelingen enzovoort worden gemaakt in het bedrijf waar ze werken. Nadat deze discussie in 2016 nog uitliep op een sisser, kwam er vandaag wel een heel ruime meerderheid in de Kamercommissie. Alle fracties in de commissie steunden het stemrecht voor uitzendkrachten. Enkel de MR onthield zich bij de stemming. 
Lees meer
2019-03-13 Krijgt de uitzendkracht eindelijk een stem in de sociale verkiezingen?
Inspraak voor werknemers via sociale verkiezingen is vanzelfsprekend. Maar tot nu toe worden uitzendkrachten nog steeds uitgesloten om te stemmen in het bedrijf waar ze langdurig werken. Morgen beslist de Kamercommissie sociale zaken over een voorstel dat uitzendkrachten toelaat deel te nemen aan de sociale verkiezingen van 2020 in de onderneming waar ze langdurig aan het werk zijn. 
Lees meer
190311 Banner klimaatmanif
Op vrijdag 15 maart vindt er in Brussel een grote klimaatbetoging plaats. Het ACV steunt dit initatief en zal met een delegatie aanwezig zijn. Heb je ook zin om mee te gaan? Kom dan om 13 uur naar het Rogierplein (vlakbij het Noordstation).
Lees meer
190306 Stemrecht uitzendkrachten
De aftrap voor de volgende sociale verkiezingen is gegeven. In mei 2020 kiezen werknemers hun nieuwe afgevaardigden voor de ondernemingsraden en de Comités PB. Uitzendkrachten worden tot op heden uitgesloten van dit democratisch proces en mogen geen stem uitbrengen, althans niet in het bedrijf waar ze daadwerkelijk werken. Dat ze al maanden- of zelfs jarenlang aan de slag zijn in hetzelfde bedrijf verandert niets aan de zaak. Dat vinden we discriminerend en onrechtvaardig. Het ACV voerde hiervoor reeds actie in 2016, en we doen dat nu opnieuw!
Lees meer
Meer nieuws
Werkzaamheden website

Website op 22, 23 en 24 maart niet bereikbaar

Door werken is deze website vanaf vrijdag 22 maart 17.00u tot zondagavond 24 maart 20.00u. niet beschikbaar. We excuseren ons voor het ongemak.
Sociale benchmarking
Elk jaar maken we, naar analogie met de Trends top 30.000, een eigen rangschikking van de Belgische bedrijven, maar dan op basis van sociale criteria. Dit gaat over de evolutie van de lonen, de evolutie van de tewerkstelling, het gebruik van uitzendkrachten, de evolutie van de contracten van bepaalde duur en de investeringen in formele opleiding. 
Gebruik hier de tool en kijk hoe jouw bedrijf scoort.
Lees meer