• Gebruik de berekeningstool

  Lees meer
  ACV-tool: bereken wat het regeringsbeleid je jaarlijks kost
 • Bezoek de site

  Lees meer
  ACV SV 2016 Sta jij als 1 man voor je collega's
 • Geef je carrière een vliegende start met ACV GO

  Lees meer
  ACV GO jongerenlidmaatschap
 • Jouw website!

  www.acv-militanten.be is the place to be voor onze 80.000 vakbondsafgevaardigden.

  Lees meer
  Militant ACV
 
 

Lidmaatschap

Verzeker je van:

 • Persoonlijke service
 • Juridische hulp
 • Loopbaanadvies
 • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

Nieuws en opinie ACV laat van zich horen

Meer nieuws
2015-10-09 CETA protest
“Ieder van ons moet de ondertekening verhinderen van het eerste trans-Atlantisch handelsverdrag tussen de EU en Canada,  dat de kwaliteit van onze jobs, onze gezondheid en onze democratie bedreigt”. Dat is de boodschap die de mensenrechten- en consumentenorganisaties, de vakbonden, de gezondheids- en milieuverenigingen en de Noord-Zuidorganisaties deze week, één jaar na de afronding van de onderhandelingen van dit verdrag,  tijdens een actie aan de 6 Belgische regeringen gebracht hebben.
Lees meer
151009 Red onze treinen
Het Plan Galant, maatregelen die een aanslag zijn op het vervoer en je portefeuille. Zou je je facturen nog kunnen terugbetalen én je nog extraatjes kunnen veroorloven als je inkomen met 20% zou verminderen? Neen, niemand kan meer met minder… Maar dat is wat minister Galant van de Belgische Spoorwegen verwacht. ACV-Transcom lanceert de campagne 'Red de treinen' tegen dit onrealistische besparingsplan van minister Galant. Red de treinen: teken de petitie.
  
Lees meer
ACV-Persbericht
De Hoge Raad voor de Werkgelegenheid stelde vandaag zijn jaarrapport voor, met daarin concrete voorstellen voor flexibilisering van de arbeidstijd, in functie van de “wensen van ondernemingen en werknemers”.  Duidelijk in die volgorde. Dit rapport bevat zuur en zoet. ACV licht toe.
  Lees meer
  ACV-Pieter en Eva
  De vele besparingen liggen zwaar op de maag van de mensen (jongeren, gezinnen, werknemers, gepensioneerden, uitkeringsgerechtigden…). Het jaarlijks inkomensverlies loopt al snel op van een paar honderd euro tot ruim 1000 euro. ACV maakte een betrouwbare berekeningstool die op basis van de Vlaamse en federale regeringsmaatregelen - positieve en negatieve - de kost per jaar berekent op basis van jouw profiel (man, vrouw, gezinssituatie, kinderen, werk, uitkering enz.). 
  Lees meer
  EVV-congres ACV-delegatie
  Het 13e congres van het EVV vindt dit jaar plaats in Parijs. Het ACV is van de partij met een flinke delegatie. 
  • Volg de verslaggeving in woord en beeld via acv-online.be. 
  • Lees het ACV-verslag van de eerste dag
  • Lees het interview met Christos Triantafillou van de Griekse vakbond CGT.
  Lees meer
  Meer nieuws

  Online stempelen: veilig, makkelijk en snel

  Volledig werklozen kunnen op elektronische wijze via socialsecurity.be hun controlekaart invullen en naar het ACV versturen. Ben jij ACV-lid en volledig werkloos? Vervang je papieren controlekaart door een elektronische. Online stempelen betekent minder verplaatsingen. Bovendien gebeurt de betaling veiliger én sneller. Probeer het! Lees meer...
  Sociale benchmarking
  Jaarlijks publiceert Trends /Tendances een Top 30.000 waarin volgens diverse economische criteria, lijsten worden gepubliceerd van ondernemingen die op een of ander kenmerk uitblinken. Het geheel is ook een vorm van benchmark waarbij ondernemingen hun economische prestaties volgens bepaalde criteria kunnen vergelijken met de rest van de sector of nabije concurrenten. Het ACV deed een gelijkaardige oefening met de klemtoon op sociale en syndicale criteria. Gebruik de tool die ACV ontwikkelde en kijk hoe jouw bedrijf scoort.
  Lees meer
  Zo'n 100.000 deelnemers kwamen op straat om te betogen tegen 1 jaar besparingsbeleid. ACV-voorzitter Marc Leemans voelde zich gesterkt door de grote opkomst : "We hebben de voorbije maanden al heel wat kunnen realiseren, bijsturen en afvijlen. En dat kan je alleen maar doen met de steun van zo'n grote achterban".  De vakbonden verzetten zich met deze betoging tegen het  "onverteerbare" regeerakkoord dat vorig jaar door de regering-Michel werd afgesloten. Ofwel "met kruimels vul je geen brooddoos".
  Check de fotoreportage.
  Lees meer

  Vraag het aan ACV: