Campagnes

Campagnes: Schone Kleren en Waardig Werk

ACV-waardig-werk-campagne-schaftijd
Schone Kleren en Waardig Werk vormen twee belangrijke thema’s en campagnes binnen de internationale werking van het ACV.
7 oktober is uitgegroeid tot internationale dag van Waardig Werk. De coalitie Waardig Werk, samengesteld uit vakbonden en NGO’s is nog steeds actief om verder te werken op de politieke eisen van deze campagne. Ze focust momenteel op een wetsvoorstel rond transparantie, op het opnemen van arbeidsnormen in vrijhandelsakkoorden en rond het opnemen van waardig werk in de post-millennium doelstellingen.
De Schone Kleren Campagne is een internationale campagne waarin vakbonden, consumentenorganisaties en NGO’s samenwerken om de arbeidssituatie in de kledingindustrie te verbeteren. De campagne richt zich in eerste plaats tot de consument om die bewust te maken van de arbeidsomstandigheden waarin veel van de kledingstukken tot stand komen.
Actie voeren loont: afsluiting campagne 'Wij willen schone kleren'. Want zowel JBC als Bel&Bo besloten zich aan te sluiten bij de Fair Wear Foundation, dé cruciale eis van onze campagne.
7 oktober is de internationale dag van Waardig Werk. De coalitie Waardig Werk, samengesteld uit vakbonden en NGO’s werkt verder op de politieke eisen van de campagne Waardig Werk. Ze focust momenteel op een wetsvoorstel rond transparantie, op het opnemen van arbeidsnormen in vrijhandelsakkoorden en rond het opnemen van waardig werk in de post-millennium doelstellingen