Teken voor #cleane kleren

Heb jij ook een sportoutfit van Adidas, Nike, Puma of Reebok of een ander bekend sportmerk? Dan is de kans groot dat die gemaakt is door jonge mensen die lange dagen werken voor een hongerloon en in onveilige omstandigheden. Onrechtvaardig! Teken nu voor #cleanekleren!

Hoe zit het met Belgische sportmerken?

Er zijn ook Belgische bedrijven die sportkleding maken. Denk maar aan Bioracer, Jartazi, Patrick en Vermarc. Zij zijn vooral gekend als leveranciers van clubkledij. Ook zij laten hun kleren in het buitenland maken, maar ‘waar en in welke omstandigheden’, daar hebben we het raden naar. 
We verwachten allemaal dat onze topsporters clean zijn. Waarom dan niet hetzelfde verwachten van onze sportkleren en de sportmerken?

Teken voor #cleanekleren!

Met de campagne #cleanekleren focussen we allereerst op Belgische sportmerken. We willen aantonen dat Belgische sporters wel degelijk wakker liggen van de manier waarop hun sportkleren gemaakt worden. We vragen aan Belgische bedrijven dat zij actie ondernemen om voor "cleane kleren" te zorgen. 
Belgisch wielerkampioen Philippe Gilbert tekende alvast voor #cleanekleren.

3 vragen voor Belgische sportmerken

Gesterkt door jullie steun, willen we een constructieve dialoog aangaan met Belgische sportmerken. We stellen hen 3 concrete vragen:
Zorg voor:
1. Transparantie over waar en in welke omstandigheden je sportkledij gemaakt wordt 
2. Leefbare lonen voor de kledingarbeidsters die de kleren maken
3. Vakbondsvrijheid in de fabrieken waar de kleding gemaakt wordt