Wereld Sociaal Forum Montreal

Jaarlijks wordt het Wereld Sociaal Forum (WSF) georganiseerd. Het is de tegenhanger van het World Economic Forum in Davos, de WTO en de G8-ontmoetingen. Het eerste Wereld Sociaal Forum vond plaats in 2001 in het Braziliaanse Porto Alegre.
Dit jaar wordt het Forum voor het eerst in het Noorden georganiseerd: in Canada, Montreal. De organisatoren mikken op 50 à 80.000 deelnemers uit zo'n 5.000 organisaties. Het forum begint op 9 augustus en duurt tot de 14e. Deelnemers kunnen kiezen uit meer dan 1.500 activiteiten gebundeld in 13 thema’s. Die thema's gaan van economische alternatieven en democratisering van de kennis, tot de wereld van de arbeid versus het neoliberalisme en culturele, artistieke en filosofische uitdrukkingen voor een andere wereld.
Op de website van WSF lees je: "The goal of the WSF 2016 is to gather tens of thousands of people from groups in civil society, organizations and social movements who want to build a sustainable and inclusive world, where every person and every people has its place and can make its voice heard."
Vrij vertaald:. Het WSF 2016 heeft als doelstelling om mensen samen te brengen uit het middenveld, organisaties en sociale bewegingen die een duurzame en solidaire wereld willen opbouwen Een wereld waar plaats is voor iedereen en voor iedere bevolking en zij hun stem kunnen laten horen.

ACV en WSF

Het ACV is op ieder Wereld Sociaal Forum vertegenwoordigd. Ook dit jaar is er een delegatie aanwezig. Je kunt hun belevenissen en ervaringen volgen via onze facebookpagina.