ACV-infopunt discriminatie

Discriminatie tijdens de zoektocht naar een job en op de werkvloer heeft een grote impact op de maatschappelijke deelname van werkzoekenden en werknemers. Het ACV wil de strijd tegen discriminatie aangaan, door meer dan ooit in te zetten op ‘gelijke kansen’ voor iedereen. Want op de nieuwe werkvloer telt iedereen.
Dit infopunt wil het debat over vooroordelen voeren en de strijd tegen discriminatie aangaan. Vooroordelen herkennen en mensen hierop aanspreken is een eerste stap. Het is belangrijk om ook in je eigen organisatie bewust om te gaan met vooroordelen en daar waar nodig stappen te zetten. We willen militanten handvatten aanreiken om een syndicaal antwoord te bieden op vragen of meldingen rond discriminatie.
Campagne #stopdiscriminatieophetwerk
21 maart werd ruim een halve eeuw geleden door de Verenigde Naties uitgeroepen tot de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. Discriminatie op de werkvloer en tijdens de zoektocht naar werk is immers een ernstig probleem. Slachtoffers raken gedemotiveerd, verliezen het plezier in hun werk, functioneren slechter en ervaren vaak psychische problemen. Dit alles verhoogt de kans op uitval. En met die uitval gaat er helaas ook talent verloren. Via de campagne #stopdiscriminatieophetwerk geven we een duidelijk signaal dat discriminatie op de werkvloer voor ons echt niet kan.
  • Heb je vragen over wat discriminatie is, hoe je rond discriminatie kan werken of wie je verder kan helpen, klik dan door naar ‘Veel gestelde vragen'. Indien je vraag niet behandeld wordt, stel je vraag dan via het online vragenformulier.
  • Ben je getuige of slachtoffer van discriminatie en wil je dat aangeven, vul dan het online meldingsformulier discriminatie in. Een Samenwerker zal je contacteren om je verder te helpen.


Online formulieren

ACV Video Stop discriminatie op het werk

ACV Video Stop discriminatie op het werk