ACV ijvert voor gendergelijkheid

ACV-logo Gender-gelijke kansen
Gender is een begrip dat gedrags- en identiteitsverschillen tussen mannen en vrouwen duidt. 
Gelijkheid tussen mannen en vrouwen kan een strijd zijn van de geslachten. Soms word je minder betaald, gewoon omdat je een vrouw bent. Dan gaat het om biologische en fysieke verschillen die lijden tot discriminatie. 
Vroeger bestond er een ‘vrouwenloon’ en een ‘mannenloon’. Maar let op, als je zwanger bent, en je moet verplicht het werk verlaten, word je nog steeds minder betaald, ook al heb je hier als vrouw geen enkele keuze.
Gelukkig is de discriminatie van de geslachten op wetgevend vlak verboden. Hier hebben de feministen van vroeger tot nu voor gezorgd. Nog steeds blijft deze strijd noodzakelijk, want de praktijk volgt de wet niet altijd. 

Maar wat is gender nu?

Wanneer je kijkt naar loonverschillen tussen mannen en vrouwen, zie je nog steeds een groot verschil. Wanneer je kijkt naar vrouwen aan de top, merk je nog steeds dat hier een ongelijkheid heerst. Aan wat ligt dit nu? Omdat men geen vrouwen aan de top wil? Of spelen er andere zaken?
Als we praten over gender, spreken we van socio-culturele verschillen, waar je eerder ‘masculine’ eigenschappen hebt en ‘feminine’ eigenschappen. Deze eigenschappen leiden tot discriminatie. In een samenleving kan het gerust de vader zijn die de meeste huishoudelijke taken op zich neemt, het is geen geslachtsgebonden materie, toch toont de realiteit, dat de vrouw hier de meeste uren van opneemt. Door dit verschil creëer je al een genderongelijkheid. 
De verschillende eigenschappen worden dus anders gewaardeerd. In zowat alle culturen worden ‘mannelijke’ competenties door de samenleving (niet als individu) hoger gewaardeerd dan ‘vrouwelijke’. Ook en vooral op beroepsvlak. 

ACV ijvert voor gendergelijkheid

Hier blijven we als vakbond op inzetten. Het ACV ijvert voor gelijke kansen van mannen en vrouwen: gendergelijkheid moet gemeengoed worden. Hoe we dat proberen lees je op deze site.

Meer lezen over gender?