Waarom stemmen op ACV lijst 3?

Omdat uw job ons werk is. 
Omdat wij samen met de ACV-afgevaardigden in je bedrijf ervoor willen zorgen dat je in goede en prettige omstandigheden aan de slag kunt. En dat je geniet van goede loon- en arbeidsvoorwaarden.
Je ACV-afgevaardigden proberen iedere dag opnieuw de werkomstandigheden op de werkvloer te verbeteren en constructief en vastberaden onrecht op de werkvloer aan te pakken. Ze vertegenwoordigen jou en je collega’s.
ACV wil een constructieve vakbond zijn: betrouwbaar en deskundig. Een vakbond die kiest voor oplossingen. Voor jou en met jou. Op het ACV kan je rekenen. 
ACV focust op kwaliteit: kwaliteit van overleg op de werkvloer, kwaliteit van het werk via werkzekerheid, een eerlijk loon en werkbaar werk. Kortom, een kwaliteitsvolle job voor iedereen.
ACV is een echte overlegvakbond. Samen aan tafel met de werkgever om degelijke afspraken te maken. Overleg loont. Daarvoor bestaat zelfs wetenschappelijk bewijs: er zijn immers duidelijke verschillen in verloning en arbeidsomstandigheden tussen bedrijven mét en zonder overleg.
  • De gemiddelde brutolonen in bedrijven met sociaal overleg liggen veel hoger dan in vergelijkbare ondernemingen zonder overleg. 
  • En er zijn minder verschillen tussen lonen van mannen en vrouwen. 
  • Bedrijven met overleg bieden meer vorming en opleiding aan
  • Er is meer vast werk, minder uitzendarbeid
  • En er gebeuren minder arbeidsongevallen.
Reden genoeg om voor het sociaal overleg te kiezen. Voor lijst 3. Voor het ACV.

Voer voor militanten

 
Ben je al militant?
Surf naar de militantensite voor meer tools en downloads over de sociale verkiezingen en andere thema's.
(wel even inloggen)