• ACV-brochure Gids voor Uitzendkrachten 20 vragen en antwoorden...

    Lees meer
    ACV Gids Uitzendkrachten - 720x220
  • Carrousel campagne rechten
 
 

Lidmaatschap

Verzeker je van:

  • Persoonlijke service
  • Juridische hulp
  • Loopbaanadvies
  • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   
Pancarte stemrecht

Nu ook stemrecht voor uitzendkrachten bij sociale verkiezingen!

Het ACV voerde actie voor het stemrecht van uitzendkrachten bij de sociale verkiezingen. En met resultaat! Interimmers mogen voortaan stemmen in de onderneming waar ze effectief aan de slag zijn. Een mooie overwinning die goed is voor de democratie in de onderneming én de rechten van uitzendkrachten.

Brochures interimGids voor uitzendkrachten 2019/2

Uitzendkracht? In deze brochure maken we je wegwijs in de complexe materie over uitzendarbeid en vatten we de belangrijkste info samen in 20 vragen en 20 antwoorden. 


Checklist interim 2019

Afgevaardigde? We proberen je te helpen de uitzendkrachten beter te kunnen begeleiden. We vatten de belangrijkste aandachtspunten samen in een checklist.
Bekijk de Checklist interim 2019. (inloggen verplicht)
Uitzendkracht

Rechten en plichten van de uitzendkracht

Denk je erover om als uitzendkracht aan de slag te gaan? Of ben je net gestart en heb je een contract getekend? 

De positie van een uitzendkracht verschilt op een aantal punten grondig van een werknemer die in dienst is van een bedrijf of onderneming. Als uitzendkracht ben je immers werknemer van een uitzendkantoor. Dat maakt het profiel van een uitzendkracht toch wat anders.
Wat is de definitie van uitzendarbeid? Wie is precies je werkgever? Wie betaalt je loon? Wat met de sociale zekerheid? De belastingen? En wat als je ziek wordt? Of als je contract is afgelopen? En werk je wel in voldoende veilige omstandigheden?