• Je rechten en plichten als jobstudent

  Lees meer
  ACV Enter groep jongeren 970
 • Leesvoer? Download de Enter-brochures

  Lees meer
  ACV Enter-student-bibliotheek-970
 • Een stage als leerling-student

  Lees meer
  ACV Enter islamitische studente 970
 • Schoolverlater en werkzoekend

  Lees meer
  ACV Enter studente park 970
 • ACV-Enter in je klas of op je campus

  Lees meer
  ACV Enter jongen grafitti 970
 

Enter nieuws Jongeren en studenten

Meer nieuws
Geef je carrière een vliegende start met ACV GO
ACV lanceert ACV GO, een uniek lidmaatschap waarmee je als jongere tot 25 jaar kan genieten van alle steun die je nodig hebt bij het begin van je professionele leven. Van loon- en loopbaanadvies tot juridische bijstand, van individuele belangen tot collectieve akkoorden voor alle werknemers. En dat voor maar €10/maand. Ofwel 33 cent per dag. Lees meer over de voorwaarden en check de video.
Lees meer
Manif 7-10-15 ACV-pamflet Jongeren in verzet
1 jaar Michel en Bourgeois: niets te vieren. Verhoging inschrijvingsgeld hogeschool, hervorming kinderbijslag, duurder openbaar vervoer, beperking recht op inschakelingsuitkering, kortingsbeleid werkgevers en bovenal: géén jobgaranties. Spreek af met vrienden en zak gezellig mee af naar Brussel op 7 oktober. Er wordt vervoer ingelegd vanuit de ACV-Verbonden.
Lees meer
ACV 2015-09-18 Werken in het buitenland?
Go Strange is dé infobeurs van JINT voor al wie buitenlanddromen of -plannen heeft. De beurs richt zich in de eerste plaats naar individuele jongeren, maar ook voor wie met jongeren werkt is Go Strange een must. ACV Enter verzorgt ook enkele infosessies.
Lees meer
ACV 2015-08-31 3000 werkloze jongeren zonder diploma verliezen op 1 september recht op inschakelingsuitkering en kinderbijslag
“Voor deze jongeren, die het vaak al zeer moeilijk hebben,  moet er dringend een oplossing komen” zegt Tom Vrijens van ACV-Jongeren. “Een goede start van de loopbaan is essentieel. Door jonge werkzoekenden een inschakelingsuitkering en begeleiding te ontzeggen, blijft deze valse start een litteken doorheen hun hele loopbaan. Alle werkzoekenden die door VDAB begeleid worden, moeten opnieuw recht openen op een inschakelingsuitkering. Ook het plan van Vlaams minister  Crevits om de combinatie leren-werken te hervormen en versterken, is een veel betere aanpak dan het huidige negatieve afpakbeleid.“ 
  Lees meer
  2015-06-08 7800 werkloze jongeren zonder diploma opnieuw zicht op inschakelingsuitkering.
  De voorbije maanden kaartte ACV-Jongeren de diplomaplicht voor het recht op een inschakelingsuitkering aan bij de betreffende ministers. Deze aanpak resulteert: er is nu een lijst met attesten, certificaten en diploma's die ook zullen worden gelijkgesteld met een diploma. Voor 7800 Vlaamse jongeren betekent dit een wereld van verschil: zij dreigden door de diplomaplicht het recht op een inschakelingsuitkering voor hun 21e te verliezen. Voor zeker 3000 Vlaamse jongeren is er echter nog geen oplossing (max. secundair onderwijs van de 1ste graad, algemeen secundair onderwijs van de 2de graad).
   Lees meer
   Meer nieuws

   Trusty-label

   Trusty is de wijze uil die waakt over de informatie die jeugd- en informatieorganisaties maken voor kinderen en jongeren. 
   Banner lid worden ACV Enter
   Het ACV heeft speciaal voor jongeren Enter uitgewerkt. Enter is het ACV-lidmaatschap voor jongeren, studenten en schoolverlaters in beroepsinschakelingstijd, vanaf 15 jaar tot 25 jaar. En dit volledig gratis. Door gratis lid te worden van Enter krijg je de nodige informatie om niet ongewapend je eerste centen te gaan verdienen. En kan je beroep doen op de diensten van het ACV. 
   Lees meer
   Cover ACV-kalender inschakelingsuitkering 2015

   Einde inschakelingsuitkering?

   Een inschakelingsuitkering wordt toegekend voor een periode van 36 maanden (3 jaar), gekoppeld aan controles van de RVA naar het actief zoekgedrag. Zo kan een negatieve controle leiden tot een schorsing van je uitkering. Op het einde van die periode van drie jaar verlies je de inschakelingsuitkering. 
   Ben je bijna 3 jaar werkloos met een inschakelingsuitkering (vroegere wachtuitkering)? Dan dreig je jouw uitkering te verliezen.  
   Schoolverlaters
   Afgestudeerd of gestopt met studeren? En je gaat op zoek naar werk? Klaar om de wereld te veroveren? Als schoolverlater heb je enkele to do’s om je eerste stappen te zetten naar werk. Alle info over je inschrijving als werkzoekende en de controle op je actief zoekgedrag, maar we zetten je vooral op weg met praktische tips tijdens het solliciteren en waar je moet op letten tijdens je eerste job.
   Lees meer
   Proefperiode voor een jobstudent
   Je eerste kennismaking met de arbeidsmarkt verloopt vaak via een studentenjob. Hoe zit het met je contract, je loon, de 50-dagenregel, kinderbijslag en belastingen? ACV-Enter licht je rechten en plichten toe zodat je kan rekenen op 'lonend studentenwerk'.
   Lees meer
   Stagiar
   Studenten gaan steeds vaker op stage. Een eerste, vaak nuttige, werkervaring binnen je onderwijsopleiding! Let wel op de addertjes onder het gras.
   Lees meer