• Korting 475 uren voor sociale zekerheid

  Lees meer
  ACV Enter 475 dagen teller
 • Je rechten en plichten als jobstudent

  Lees meer
  ACV Enter groep jongeren 970
 • Schoolverlater en werkzoekend

  Lees meer
  ACV Enter studente park 970
 • Een stage als leerling-student

  Lees meer
  ACV Enter islamitische studente 970
 • Leesvoer? Download de Enter-brochures

  Lees meer
  ACV Enter-student-bibliotheek-970
 

Word gratis lid van de Jongerenvakbond

2017-02-22 Eerste lessen uit proefprojecten duaal leren
ACV Jongeren gelooft sterk in het duaal leren. Daarom gingen we in gesprek met 50 leerlingen en hun trajectbegeleiders in de proefprojecten. Uit deze gesprekken kwamen een aantal verbeterpunten naar voor. ACV-Jongeren vraagt aan minister Crevits om hierover het gesprek aan te gaan. Om zo het duaal leren nog te verbeteren. Check de video.
Lees meer
Cover ACV-kalender inschakelingsuitkering 2015

Einde inschakelingsuitkering?

Een inschakelingsuitkering wordt toegekend voor een periode van 36 maanden (3 jaar), gekoppeld aan controles van de RVA naar het actief zoekgedrag. Zo kan een negatieve controle leiden tot een schorsing van je uitkering. Op het einde van die periode van drie jaar verlies je de inschakelingsuitkering. 
Ben je bijna 3 jaar werkloos met een inschakelingsuitkering (vroegere wachtuitkering)? Dan dreig je jouw uitkering te verliezen.  
ACV Enter maakt deel uit van het WAT WAT-label. Dat wil zeggen dat we betrouwbare info op maat van jongeren aanbieden. Meer info vind je op watwat.be

Schoolverlater of jobstudent? Wij helpen je op weg!

Studeer je binnenkort af? Dan moet je allerlei zaken in orde brengen. In deze infofiche vind je een handig overzicht. 
Werk je in 2019 als jobstudent? Hou dan rekening met belastingen, gezinsbijslag en socialezekerheidsbijdrage. De basisprincipes in deze infofiche helpen je op weg. 
Zit je met vragen? Chat met ISA, onze infolijn studentenarbeid.
Schoolverlaters
Afgestudeerd of gestopt met studeren? En je gaat op zoek naar werk? Klaar om de wereld te veroveren? Als schoolverlater heb je enkele to do’s om je eerste stappen te zetten naar werk. Alle info over je inschrijving als werkzoekende en de controle op je actief zoekgedrag, maar we zetten je vooral op weg met praktische tips tijdens het solliciteren en waar je moet op letten tijdens je eerste job.
Lees meer