• Je rechten en plichten als jobstudent

  Lees meer
  ACV Enter groep jongeren 970
 • Leesvoer? Download de Enter-brochures

  Lees meer
  ACV Enter-student-bibliotheek-970
 • Een stage als leerling-student

  Lees meer
  ACV Enter islamitische studente 970
 • Schoolverlater en werkzoekend

  Lees meer
  ACV Enter studente park 970
 • ACV-Enter in je klas of op je campus

  Lees meer
  ACV Enter jongen grafitti 970
 

Enter nieuws Jongeren en studenten

Meer nieuws
ACV-brochure lonend studentenwerk 2015
Veel studenten hebben een leuke werkervaring. Maar jaarlijks komen een aantal jongeren echter teleurgesteld terug van dit ’avontuur’. Het beloofde loon was er niet. Alle uren waren werkuren. Ziek zijn betekende ontslag...Wat moet je dan doen? Deze brochure legt het je haarfijn uit. Aan de hand van een aantal vragen leiden we jou door het kluwen van de jobstudentenwetgeving. In de ACV-brochure Lonend Studentenwerk en een handige infofiche vind je alles over de wetgeving jobstudenten en de 50 dagen-teller.
Lees meer
2015-22-01 ACV bezoekt Crevits
Een ACV-delegatie aangevuld met jonge werkzoekenden en medewerkers van Arktos bezocht minister Crevits om aandacht te vragen voor de impact die een aantal maatregelen rond de inschakelingsuitkering en de diplomavereisten met zich mee brengen.  De Minister gaf aan dat ze het belangrijk vindt dat iedereen een diploma haalt op het einde van het secundair onderwijs. Maar wat met leerlingen die schoomoe zijn?
Lees meer
2015-01-07 ACV-Enter informeert je op de SID-IN
Laatstejaars secundair onderwijs? Bezoek de SID-ins ofwel studie-informatiedagen. De verschillende hogescholen, universiteiten en andere onderwijsinstellingen geven informatie over hun opleidingen en andere studiemogelijkheden. De beroepeninformatie is interessant als je meteen wil werken na het secundair onderwijs, maar ook als je verder studeert. Breng ook een bezoekje aan stand 44 van ACV-Enter.
Lees meer
Logo Trusty
Trusty is de wijze uil die waakt over de informatie die jeugd- en informatieorganisaties maken voor kinderen en jongeren. De Advies- en Erkenningscommissie van De Ambrassade reikte het Trusty-label uit aan ACV-Enter. Het label staat voor kwaliteitsvolle jeugdinformatieproducten: betrouwbare informatiebronnen, op maat van kinderen en jongeren die correcte en volledige informatie bevatten. ACV-Enter is de eerste vakbond die het Trusty-label ontvangt. En daar zijn we best een beetje fier op!
  Lees meer
  ACV-actie tegen a-sociale dumping werklozen
  Tijdens de actiedag ‘Stop A-sociale dumping van werklozen!’ ging het ACV met kruiwagens vol geld en met sollicitatiebrieven niet alleen langs bij de minister van Werk, maar ook bij de Nationale Bank om er geld op te halen voor de werkgeversorganisatie VBO. Pakkend waren de getuigenissen van Dimitri, Katleen en enkele andere werkzoekenden bij federaal minister van Werk Kris Peeters.Die luisterde aandachtig naar de getuigenissen, maar is niet van plan om het stoppen van de inschakelingsuitkering tegen te houden. De Minister verwees herhaaldelijk naar het sociaal overleg. De minister schoof hiermee zijn deel van de verantwoordelijkheid van zich af.
  Lees meer
  Meer nieuws

  Trusty-label

  Trusty is de wijze uil die waakt over de informatie die jeugd- en informatieorganisaties maken voor kinderen en jongeren. 
  Cover ACV-kalender inschakelingsuitkering 2015

  Einde inschakelingsuitkering?

  Een inschakelingsuitkering wordt toegekend voor een periode van 36 maanden (3 jaar), gekoppeld aan controles van de RVA naar het actief zoekgedrag. Zo kan een negatieve controle leiden tot een schorsing van je uitkering. Op het einde van die periode van drie jaar verlies je de inschakelingsuitkering. 
  Ben je bijna 3 jaar werkloos met een inschakelingsuitkering (vroegere wachtuitkering)? Dan dreig je jouw uitkering te verliezen.  
  Banner lid worden ACV Enter
  Het ACV heeft speciaal voor jongeren Enter uitgewerkt. Enter is het ACV-lidmaatschap voor jongeren, studenten en schoolverlaters in beroepsinschakelingstijd, vanaf 15 jaar tot 25 jaar. En dit volledig gratis. Door gratis lid te worden van Enter krijg je de nodige informatie om niet ongewapend je eerste centen te gaan verdienen. En kan je beroep doen op de diensten van het ACV. 
  Lees meer
  Schoolverlaters
  Pas afgestudeerd of gestopt met studeren? Of studeer je bijna af? Als schoolverlater heb je heel wat beslissingen te nemen. Het is misschien niet je eerste zorg, maar in regel zijn met je ziekteverzekering, kinderbijslag en werkloosheid zijn stappen die je niet mag overslaan.
  Lees meer
  Proefperiode voor een jobstudent
  Je eerste kennismaking met de arbeidsmarkt verloopt vaak via een studentenjob. Hoe zit het met je contract, je loon, de 50-dagenregel, kinderbijslag en belastingen? ACV-Enter licht je rechten en plichten toe zodat je kan rekenen op 'lonend studentenwerk'.
  Lees meer
  Stagiar
  Studenten gaan steeds vaker op stage. Een eerste, vaak nuttige, werkervaring binnen je onderwijsopleiding! Let wel op de addertjes onder het gras.
  Lees meer