Sociale rechten eerst! Zet de Europese leiders onder druk

De Europese Commissie werkt aan een Europese Pijler van Sociale Rechten. Jij kan de Europese leiders mee onder druk zetten om het niet bij woorden te laten. Stap op 8 november mee op naar het Europese hoofdkwartier!

Europese Pijler van Sociale rechten

De Europese Commissie werkt aan een Europese Pijler van Sociale Rechten. Op de Europese top van 17 november in Göteborg valt daarover de beslissing. 
Die pijler van de Europese Commissie bestaat uit een aantal sociale rechten en principes. De Commissie heeft blijkbaar eindelijk begrepen dat de toekomst van Europa afhangt van de sociale uitbouw van Europa. Europa zal sociaal zijn of niet lang meer zijn.
Maar met wat de Commissie nu voorstelt alleen, gaan we er niet geraken. Mooie praatjes moeten ook realiteit worden. En vooral de lidstaten zoals België moeten dit nu ondersteunen.

Ons voorstel

  1. De sociale pijler moet snel afgewerkt en afgekondigd worden. 
  2. Tegelijk moet er een actieplan liggen om de mooie woorden om te zetten in daden, in concrete wetten en rechten. Betere lonen en een einde stellen aan sociale dumping zijn hierbij cruciaal. 
  3. Eenzijdig besparen op overheidsdiensten en het overdreven bevoordelen van machtige bedrijven en hun aandeelhouders moet stoppen in Europa. Europa moet weer voor en van de mensen worden. Daarom moeten er sociale doelstellingen bepaald en behaald worden. Want Europa moet meer en beter zijn dan koude begrotingscijfertjes. 
  4. Om de sociale pijler uit te bouwen moet Europa de nodige centen voorzien. 

Praktisch

Toon de Europese leiders wat de mensen willen. Zodat ze op 17 november niet langer rond de mensen kunnen. 
Stap mee op naar het Europese hoofdkwartier op 8 november. 
Afspraak: 10u Jubelpark, Brussel 
Vertrek: 10.30u Jubelpark, Brussel 
Aankomst: 11.30u Luxemburgplein, Brussel
Download ons pamflet (pdf-bestand)