Vakbonden buizen regering

Vandaag gaf het verenigde vakbondsfront – ACV, ABVV en ACLVB – een rapport aan de regering-Michel. We buizen de regering over de hele lijn. 
Vooral de maatregelen rond pensioenen, werkbaar werk, sociale zekerheid en de tax shift krijgen ervan langs. "Herpak u! U hebt nog meer dan twee jaar om uw sociaal en fiscaal blazoen op te krikken", luidde het advies van onze voorzitter Marc Leemans. Enkele acteurs beeldden de rapportuitreiking uit. Een tierende schooldirectrice gaf de ministers Van Overtveldt, Peeters, Bacquelaine, De Block en Michel er flink van langs.

Alle ministers gebuisd

Alle ministers verlieten de klas met "een buis". Johan Van Overtveldts tax shift bedient vooral de werkgevers, terwijl er een gat van 8 miljard wordt geslagen in de sociale zekerheid. Minister van Werk Kris Peeters is onbeslist en sterk beïnvloedbaar en lijdt aan een Calimero-complex. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block spaart zelfs de mensen die het zeer moeilijk hebben niet. Nochtans staat in het regeerakkoord dat men wil komen tot rechtvaardiger belastingen, zodat de sterkste schouders de zwaarste lasten zullen dragen. 
Marc Leemans: "Terwijl de tax shift ervoor gezorgd heeft dat bijna iedereen nu minder overhoudt, omdat de facturen zijn opgetrokken. En de bedrijven hebben blijkbaar nog niet genoeg gekregen want er is een tweede tax shift in de maak – de hervorming van de vennootschapsbelasting – waarvan wij ons afvragen wie dat gaat betalen."

"Herpak u!"

Volgens onze voorzitter is het hoog tijd dat de regering zich herpakt. Het rapport en de vakbondseisen voor meer fiscale en sociale rechtvaardigheid zijn terug te vinden op www.grootrapport.be.
Bron: ACV, Belga

Een dikke buis voor de regering: impressies