Recht op 1/5 landingsbaan na twee halftijdse jobs

Een ACV-lid werkte jarenlang met twee halftijdse arbeidsovereenkomsten. In 2014 begon zij voltijds te werken bij één van de twee werkgever waarvoor ze voordien halftijds werkte. Vervolgens vraagt zij een 1/5 landingsbaan aan, die door de RVA werd geweigerd omdat zij niet zou voldoen aan de voorwaarde van twee jaar voltijdse tewerkstelling voorafgaand aan de aanvraag.

Recht op 1/5 landingsbaan

ACV is het niet eens met deze beslissing. Een discussie die bij het Arbeidshof van Gent verder wordt uitgeklaard. De rechtskundige dienst van ACV Oost-Vlaanderen krijgt volledig gelijk krijgt. Twee halftijdse jobs openen het recht op een 1/5 landingsbaan! Een werknemer die twee halftijdse jobs combineerde, mag immers niet gediscrimineerd worden ten opzichte van een werknemer die voltijds werkte. Het Arbeidshof wijst de RVA-uitkering toe aan het ACV-lid.

Opnamemodaliteit

Het specifieke aan deze zaak was dat de werknemer eerst overschakelde naar een voltijdse job vooraleer de aanvraag te doen, waardoor de discussie enkel draaide rond het al dan niet voldoen aan de voorwaarde om twee jaar voltijdse tewerkstelling voorafgaand aan de aanvraag.
Het mogelijke probleem dat het minder gemakkelijk is om de opnamemodaliteit van de landingsbaan vast te leggen voor iemand die twee halftijdse jobs combineert op het ogenblik van de aanvraag, deed zich in deze zaak niet voor. Toch is ook voor dergelijke werknemers dit arrest een duw in de rug: ook voor hen staat het nu vast dat zij op basis van de twee halftijdse jobs voldoen aan de voorwaarde om 'twee jaar voorafgaand aan de aanvraag 'voltijds' gewerkt te hebben'. En hebben ze bijgevolg ook recht op een 1/5 landingsbaan.

Contacteer de ACV pers- verantwoordelijke

Journalist? Fotograaf of redacteur?

Vragen? Meer info? Contacteer:
  • David Vanbellinghen
    02 246 34 82
    0477 37 88 17