4-10 mei: Week van de solidariteit

Van solidariteit word je beter. Dit jaar wordt van 4 tot en met 10 mei een week van de solidariteit gehouden. 
Vooral ACV-Zuid-West-Vlaanderen roert zich. Het muziekcentrum Track* in Kortrijk is de uitvalsbasis voor een brede waaier aan inhoudelijke en ervaringsactiviteiten rond solidariteit. Maak er een uitje van naar Kortrijk!

SAMEN-leving

Solidariteit is als kraantjeswater. Het lijkt zo evident dat we er de waarde niet altijd van inzien. Iedereen beseft dat je ‘samen sterk’ staat en toch… staat de structurele solidariteit zwaar onder druk. Je hoort steeds luider stemmen weerklinken die structurele solidariteit willen vervangen door occasionele solidariteit. ‘Geef mensen een persoonlijk rugzakje’, heet het dan. ‘Laat mensen kiezen met wie en waarmee en hoeveel ze solidair willen zijn. En met wie niet.’ Het ACV wil iedereen wijzen op het belang en de waarde van structurele solidariteit. Dat maakt onze samenleving tot een echte SAMEN-leving.
ACV-Zuid-West-Vlaanderen organiseert in de week van 4-10 mei een brede waaier aan activiteiten waarin solidariteit centraal staat. Teveel om op te sommen, we zetten hierna een aantal activiteiten op een rijtje. Je kan meedoen aan een fotowedstrijd. Bezorg vóór 19 april je mooiste foto waarop solidariteit zichtbaar wordt. Kies daarbij een West-Vlaams solidairinitiatief dat een duwtje in de rug verdient en val samen in de prijzen.
Samen met het Rode Kruis gaan we de uitdaging aan om 75 nieuwe bloeddonoren te vinden. In Track* zijn er praatcafés over solidariteit en ondernemerschap, solidariteit, burgerschap en democratie en solidariteit en de vakbond. In samenwerking met beweging.net wordt op 6 mei de film 'Samba’ vertoond. Belle Perez zet jeugdig geweld in beweging op de kids party. Gella Vandecaveye organiseert een 24 uren-challenge voor solidariteit. En verder is er een picknick, een toneelvoorstelling van Kasimir en Karolien, een solidariteitsquiz, een openlucht ecobeurs, een Haïtiaans eetfestijn ten voordele van Haïtiaanse opbouwprojecten, een wereldmuziek-aperitiefconcert, een Repair café, …

Uitvalsbasis: