29 maart: Parade Hart tegen Hard

Hart boven Hard en Tout Autre Chose zijn groeiende, kleurrijke burgerbewegingen. Ze verbinden mensen en verenigingen voor wie waarde boven winst gaat. Tegenover de harde besparingslogica breken ze een lans voor een samenleving die werk maakt van herverdeling, gelijke kansen en zuurstof voor mensen. Omdat er wél een alternatief is.
Op zondag 29 maart trekt een feestelijke stoet van Hart  boven hard door de Brusselse straten. 
Ook het ACV stapt enthousiast mee op. Met de Grote Parade willen we ons samen met duizenden andere burgers en organisaties verzetten tegen de besparingen van de Vlaamse en de Belgische regering. De aanpak van de regeringen getuigt van een al te economische kijk op onze samenleving. Er is geen alternatief? Er is wél een alternatief!
In zowat twintig Vlaamse steden zijn inmiddels al lokale werkgroepen actief rond de thema's die Hart boven hard beroeren. 
Die thema's zijn gebundeld in 10 hartenwensen, die allemaal een plaats krijgen op de Grote Parade. Een paar voorbeelden van hartewensen zijn: sterk jong en oud, eerlijke belastingen, stop armoede, eco is logisch...
Wil je meer weten? 
Of wil je er mee je schouders onder zetten?
  • Draag een steentje bij aan ons crowdfunding project.
    Je kan ons steunen, we hebben 33.000 € nodig voor onder meer de organisatie van de Grote Parade (veiligheid, logistiek, aankleding, …),  de grote vraag naar actiemateriaal als stickers, flyers, posters, …de ondersteuning van intussen al bijna 20 lokale kernen, wellicht ook in jouw buurt.
  • Laat ook je vrienden en kennissen weten dat je de Grote Parade steunt en roep hen op om hetzelfde te doen.